چرا از سرکه برنج سوشی ژاپنی استفاده کنیم
سرکه برنج سوشی ژاپنی چیست؟
با انواع مختلف و نحوه استفاده از آنها در آشپزخانه خود آشنا شوید.
سرکه برنج که با برنج تخمیر شده تهیه می شود، چاشنی است که در همه جا در آسیا یافت می شود. شیرین تر از سرکه سفید مقطر، اسیدیته ملایمی را به مارینادها، سس ها و سرخ کردنی ها اضافه می کند. طیف گسترده ای از سرکه های برنج مختلف در بازار وجود دارد، بنابراین در اینجا یک راهنما آورده شده است.
سرکه برنج سوشی ژاپنی چیست؟
سرکه برنج محصول جانبی شراب برنج است. پس از تخمیر برنج پخته شده برای تولید شراب، آن شراب دوباره به اسید استیک یا سرکه برنج تخمیر می شود.
مانند هر نوع سرکه، سرکه برنج به هر چیزی که روی آن پاشیده میشود، رنگ قوی میافزاید، اما در سمت نرمتر و ساخارینتر اشتباه میکند.
انواع سرکه برنج سوشی ژاپنی
سرکه برنج را می توان با برنج سفید، چسبناک یا قهوه ای تهیه کرد. اما، در حالی که ده ها مارک سرکه برنج در آسیا برای انتخاب وجود دارد، انتخاب در فروشگاه های مواد غذایی غربی می تواند کمی محدودتر باشد.
سرکه برنج سوشی ژاپنی بدون مزه
سرکه برنج بدون چاشنی خالص ترین شکل سرکه برنج موجود است و حاوی هیچ گونه افزودنی یا طعم دهنده اضافی نیست.
سرکه برنج سوشی ژاپنی چاشنی شده
سرکه برنج چاشنی شده با کمی نمک و شکر برای سس سالاد و ماریناد عالی است. اگر برنج سوشی درست میکنید یا میخواهید بدون اینکه زمان زیادی را در آشپزخانه بگذرانید، از آن سرکه استفاده کنید.
سرکه سیاه
به طور کلی، دو نوع سرکه سیاه وجود دارد: کهنه و دم کرده. سرکه سیاه کهنه شده از طریق چین، ژاپن و کره به روشی بسیار شبیه به بالزامیک ساخته می شود. سرکه برنج از برنج قهوه ای شکل می گیرد که حداقل به مدت شش ماه عمر می کند و در اثر واکنش میلارد به رنگ قهوه ای تیره و خاکی با ته مالت قوی تبدیل می شود.
سرکه سیاه غلیظ که به طور پیش فرض در آن است در تایوان، با سرکه برنج ساده درست می شود.
با ترکیبی اختصاصی از سبزیجات و میوه ها طعم دار شده و طعم لطیفی از شیرینی را به شما می دهد. در حالی که آنها متفاوت ساخته می شوند، این دو نوع را می توان به جای هم استفاده کرد.
سرکه قرمز
سرکه قرمز کمیاب تر است، اما به راحتی می توانید آن را در فروشگاه مواد غذایی چینی محلی خود پیدا کنید. ساخته شده با برنج مخمر قرمز، به طور قابل توجهی اسیدیته کمتری نسبت به سرکه های فوق الذکر دارد و رایحه ای لطیف و شبیه شراب دارد. این مخصوص غذاهای چینی است و به قدری از آن استفاده می شود. معمولاً در کنار میز در رستوران ها یافت می شود و معمولاً چند قطره به سوپ های غلیظ و بر پایه غذاهای دریایی اضافه می شود. همچنین گاهی اوقات برای دادن رنگ قرمز متمایز به کباب های سبک چینی استفاده می شود.
جایگزین های سرکه برنج سوشی ژاپنی
سرکه برنج سوشی ژاپنی بدون چاشنی و چاشنی شده را می توان با سرکه سیب یا سرکه سفید جایگزین کرد. سرکه سیاه را می توان با بالزامیک جایگزین کرد، اما هر چه می خواهید طعم را بچشید، زیرا مشخصات طعم کاملاً متفاوت است. به دلیل منحصربفرد بودن سرکه قرمز، جایگزین خوبی برای سرکه قرمز وجود ندارد، اما از آنجایی که به طور کلی اسیدی کمتری دارد، برای جایگزینی آن در دستور غذا، به سادگی سرکه برنج معمولی را با کمی آب رقیق کنید.
سرکه برنج سوشی ژاپنی : آیا برای شما مفید است؟
سرکه برنج سوشی ژاپنی یک سرکه کمی شیرین و ترش است که اغلب در آشپزی آسیایی استفاده می شود. تنها چیزی که برای تهیه سرکه برنج لازم است تخمیر برنج در آب است تا الکل تولید شود. سپس این الکل برنج دوباره به اسید استیک تخمیر می شود. این منجر به یک مایع ترش می شود که معمولاً به تعدادی از غذاها از جمله سوشی اضافه می شود.
مانند بسیاری از انواع سرکه، سرکه برنج نیز بسیار اسیدی است. این می تواند برای سلامتی شما مفید باشد، اما همچنین می تواند مشکلاتی ایجاد کند. بیشتر انواع سرکه به روشهای مشابهی بر سلامت شما تأثیر میگذارند، زیرا فرآیند تخمیر منجر به تجزیه دانهها یا میوههای مختلف مورد استفاده در ساخت سرکه میشود. بنابراین، در حالی که داروهای مردمی که شامل سرکه برنج است که دانه ها یا میوه های مختلف برای تهیه سرکه استفاده می شود.
بنابراین، در حالی که درمانهای عامیانه که شامل سرکه برنج میشوند رایج هستند، مطالعات بیشتری برای بررسی بسیاری از فواید سلامت ادعا شده آن باید انجام شود.
اطلاعات تغذیه سرکه برنج سوشی ژاپنی
یک قاشق غذاخوری سرکه برنج حاوی:
• کالری: 0
• پروتئین: کمتر از 1 گرم
• چربی: کمتر از 1 گرم
• کربوهیدرات: کمتر از 1 گرم
• فیبر: کمتر از 1 گرم
• فیبر: کمتر از 1 گرم
• شکر: کمتر از 1 گرم
سرکه برنج همچنین حاوی:
• پتاسیم
• منیزیم
• کلسیم
سرکه برنج سوشی ژاپنی همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است. سرکههای تیرهتر عموماً نسبت به سرکههای روشنتر از نظر آنتیاکسیدان غنیتر هستند، زیرا کمتر تصفیه شدهاند. سرکه برنج سیاه به ویژه سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند به کاهش آسیب به سلول های شما کمک کند.
فواید بالقوه سرکه برنج سوشی ژاپنی برای سلامتی
سرکه برنج سوشی ژاپنی منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است. با این حال، همان جنبههایی که سرکه را بسیار قوی میکند، میتواند برای افرادی که دارای شرایط پزشکی خاص هستند، عوارض سلامتی ایجاد کند.
در حال حاضر، تحقیقات تعدادی از مزایای سلامتی بالقوه نوشیدن یا خوردن سرکه برنج را پیدا کرده است:
کنترل قند خون
همه انواع سرکه برنج سوشی ژاپنی بر سطح قند خون تأثیر می گذارد. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت دریافتند که مصرف مقدار کمی سرکه همراه با یک وعده غذایی پر کربوهیدرات یا بلافاصله بعد از آن می تواند به کاهش افزایش انسولین کمک کند. در نتیجه، مصرف سرکه برنج به عنوان سس سالاد یا چاشنی دیگر ممکن است به افراد مبتلا به دیابت کمک کند قند خون خود را به طور موثرتری کنترل کنند.
سطوح کلسترول پایین
مصرف منظم اسید استیک از سرکه برنج سوشی ژاپنی به عنوان بخشی از رژیم غذایی ممکن است به کاهش سطح کلسترول شما کمک کند. در حالی که مطالعات بیشتری باید انجام شود، آزمایشات اولیه نشان می دهد که مصرف مقادیر کمی سرکه به طور منظم می تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید را کاهش دهد. این می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی، بیماری های کبدی و حوادث عروق کرونر را کاهش دهد.
کمک به کاهش وزن
برخی از مطالعات نشان می دهد که افزودن مقدار کمی سرکه برنج سوشی ژاپنی به رژیم غذایی روزانه ممکن است به کاهش وزن کمک کند. به طور کلی، به نظر می رسد مصرف یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه همراه با غذا به کاهش وزن افراد در طول زمان کمک می کند.
بر اساس این مطالعات، کاهش وزن به این دلیل رخ می دهد که سرکه باعث افزایش سیری و کاهش اشتها می شود. این کاهش اشتها منجر به دریافت کالری کمتر در طول روز و کاهش تدریجی وزن در طول زمان می شود.
خطرات بالقوه سرکه برنج سوشی ژاپنی
از آنجایی که سرکه برنج بسیار قوی است، قبل از مصرف آن به عنوان مکمل باید با پزشک خود مشورت کنید. قبل از افزودن مقادیر قابل توجهی سرکه برنج به رژیم غذایی خود، خطرات احتمالی زیر را در نظر بگیرید:
آسیب دندان
طعم تند و ترش سرکه برنج از محتوای اسید استیک آن ناشی می شود. بسیاری از سرکه ها از 4 تا 5 درصد اسید استیک تشکیل شده اند. این اسید به دندان های شما آسیب می رساند. اسید با اتصال به مواد معدنی و حل کردن آنها مواد را حل می کند.
این اثر می تواند به طور قابل توجهی دندان های شما را در طول زمان ضعیف کند. نوشیدن سرکه برنج مستقیم، به جای خوردن آن به عنوان چاشنی یا ترکیب با سایر غذاها، می تواند به سرعت آسیب قابل توجهی به دندان وارد کند.
سطح پتاسیم را کاهش دهید
سرکه برنج حاوی پتاسیم است، اما ممکن است این پتاسیمی نباشد که بدن شما بتواند از آن استفاده کند. مطالعات اولیه نشان می دهد که مصرف مقادیر زیاد سرکه در هر روز ممکن است توانایی بدن برای استفاده و جذب پتاسیم را کاهش دهد. در یک مطالعه موردی، به نظر می رسد مصرف مقادیر زیاد سرکه منجر به کاهش سطح پتاسیم و حتی پوکی استخوان شده است.
در حالی که مصرف مقادیری از سرکه که به طور معمول در غذا یافت میشود بیخطر به نظر میرسد، افرادی که ممکن است سطح پتاسیم پایین، بیماریهای قلبی یا پوکی استخوان داشته باشند، باید قبل از افزودن مقادیر زیادی سرکه به رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنند.