سس تریاکی Teriyaki چیست؟
سس تریاکی
بارها و بارها این اتفاق افتاد. من برای یک دستور غذا به سس تریاکی نیاز داشتم و فکر میکردم که مقداری در دسترس دارم تا متوجه شوم - بعد از اینکه همه مواد دیگر آماده شده بودند - که وجود ندارد. بدون شک می توانید با این سناریو ارتباط برقرار کنید، چه سس تریاکی یا چاشنی های دیگری مانند خمیر تاهینی، سس لوبیا سیاه یا سس هویزین. بنابراین من سس تریاکی خانگی خودم را درست کردم و از آن زمان به بعد هرگز به آنها دست نزدم!
و به من اعتماد کنید، پس از تهیه این دستور سس تریاکی، شما هم این کار را نخواهید کرد.
سس تریاکی Teriyaki چیست؟
این سس غلیظ و چسبناک ژاپنی با طعم تیره، پررنگ، شور-شیر-شیرین با ته مایه های اوامی در سراسر جهان محبوب است. مواد اولیه آن شامل سس سویا، شکر قهوه ای، سیر، زنجبیل، عسل و میرین است.
کلمه تریاکی هم به یک روش آشپزی ژاپنی و هم به سس اشاره دارد. این غذا در قرن هفدهم توسعه یافت و مترادف با غذاهای ژاپنی شده است و در سراسر جهان سرو می شود. اصطلاح تری در تریاکی به درخشش زیبایی شناختی روی غذا به دلیل محتوای شکر موجود در سس اشاره دارد، در حالی که یاکی به روش کباب کردن اشاره دارد. سس تریاکی با درخشش براق و طعم قوی خود یک ترکیب طبیعی برای غذاهای کبابی است.
نحوه استفاده از سس تریاکی Teriyaki
سس تریاکی یک سس ژاپنی همه کاره و خوش طعم است که می توان از آن به روش های مختلف استفاده کرد تا طعمی شیرین و خوش طعم به غذاهای شما اضافه کند. در اینجا چند روش رایج برای استفاده از سس تریاکی آورده شده است:
• ترشی کردن گوشت، مرغ، غذاهای دریایی یا توفو: برای استفاده از این سس به عنوان ماریناد، نشاسته ذرت را حذف کنید. پروتئین را در یک کیسه زیپی قرار دهید، سس را در آن بریزید و اجازه دهید حداقل 30 دقیقه قبل از پختن، مارینت شود.
• کباب کردن: سس تریاکی را روی پروتئین یا سبزیجات خود بمالید تا لعاب کاراملی خوشمزه ای ایجاد کنید.
• سیب زمینی سرخ شده: این یک سس پایه عالی برای همه نوع سرخ کرده است.
• غذاهای گوشیتی و مرغ و ماهی سالمون: روی آن سس تریاکی بریزید و بپزید تا لعاب چسبناکی خوشمزه ایجاد کنید.
• سس غوطه وری: سس تریاکی برای سوشی، اسپرینگ رول،
پیراشکی، تمپورا یا موارد دیگر پیش غذاهاست.
• کاسه یا رویه برنج: آن را با مرغ کبابی، گوشت خوک، گوشت گاو، ماهی قزل آلا یا توفو و مقداری سبزیجات بخارپز یا سرخ شده روی کاسه های برنج خود بریزید.
• لعاب برای سبزیجات برشته: مقداری از سس تریاکی را روی سبزیجات برشته بمالید تا لعاب شیرین و خوش طعمی داشته باشید.
• ساندویچ، بسته بندی یا برگر: این کار طعم و مزه ای را به ساندویچ ها و برگرهای مورد علاقه شما می بخشد.
• رشته فرنگی: مقداری سس تریاکی را به غذاهای نودل مانند اودو یا سوبا اضافه کنید و روی آن را بپوشانید.
سس سالاد: سس تریاکی را با مقداری روغن، سرکه یا آب لیمو و کمی روغن کنجد ترکیب کنید تا یک سس سالاد منحصر به فرد و خوش طعم داشته باشید.
دستور تهیه سس تریاکی
این یک سس فوق العاده سریع و آسان برای تهیه است، تنها کاری که باید انجام دهید این است:
• سس سویا، شکر قهوه ای، زنجبیل، سیر، عسل، روغن کنجد، میرین و آب مخلوط شده با نشاسته ذرت را با هم در یک کاسه ترکیب کنید.
• مخلوط را به یک قابلمه کوچک منتقل کنید و حدود 4 دقیقه بجوشانید تا غلیظ شود.
• سس تریاکی شما آماده است!
می توانید بلافاصله ازسس تریاکی استفاده کنید یا تا چند هفته در یخچال نگهداری کنید. و طعم ها به مرور زمان بهتر می شوند. از این خارق العاده بهترین سس تریاکی خانگی در ظرف مورد نظر خود لذت ببرید!