توبیکو (Tobiko)
توبیکو (Tobiko) - تا به حال در مورد آن چیزی شنیده اید؟ ممکن است به دانش خود در مورد غذاهای ژاپنی و سوشی، از ساشیمی گرفته تا اوراماکی، اطمینان داشته باشید، اما در اینجا یک ماده مخفی کوچک وجود دارد که اغلب زیر نظر رادار می رود.
در این مقاله، دقیقاً توضیح میدهیم که توبیکو چیست و چگونه میتوانید آن را در آشپزی خود بگنجانید تا لایهای از طعم و بافت اضافه کنید. بنابراین، اگر آماده کاوش در دنیای توبیکو هستید، به خواندن ادامه دهید!
توبیکو (Tobiko) چیست؟
توبیکو توپ های کوچک و رنگارنگی هستند که اغلب در بالای سوشی پیدا می کنید. در حالی که آنها مطمئناً جذابیت بصری را به سوشی اضافه می کنند، نقش آنها فراتر از زیبایی شناسی است. این غذاهای لذیذ کوچک که به عنوان تخم مرغ قلیه ماهی نیز شناخته می شوند، به طعم و بافت سوشی کمک می کنند.
اما آنها از کجا می آیند؟ توبیکو از قلیه ماهی پرنده ماده سرچشمه می گیرد که به خاطر جهش های چشمگیرش بر فراز سطح اقیانوس شهرت دارد. رایج ترین گونه های توبیکو مورد استفاده در تگرگ سوشی از گونه هایی مانند Cheilopogon agoo، یک ماهی پرنده ژاپنی است.
چند نوع توبیکو (Tobiko) وجود دارد؟
توبیکو (Tobiko) بسته به نوع قلیه ماهی پرنده و نحوه تهیه آن می تواند متفاوت باشد. رنگ خوراکی و واکنش با مواد دیگر رنگ توبیکو را شکل می دهد. با بسیاری از غذاهای طبیعی برای افزودن رنگ و تیز کردن طعم، مانند واسابی، تزریق می شود.
شش نوع اصلی توبیکو (Tobiko) وجود دارد: زرد، قرمز، قرمز-نارنجی، سیاه، سبز و طلایی. این نوع توبیکو دارای ویژگی های زیر است:
• توبیکو طلایی به شکل تازه و طبیعی است. فقط نمک به این توبیکوی زیبا اضافه می شود.
• توبیکو قرمز-نارنجی جدا از اضافه کردن نمک بدون طعم است. با این حال، برای تهیه توبیکوی پر جنب و جوش که اغلب به عنوان چاشنی استفاده می شود، به رنگ نارنجی رنگ می شود.
• رنگ قرمز توبیکو معمولاً با فلفل قرمز تولید می شود اما از چغندر نیز می توان استفاده کرد. البته توبیکو قرمز دم کرده شیلی تندتر از توبیکوی ساخته شده با چغندر است.
• توبیکوی زرد معمولاً با مخلوط کردن آن با یوزو ایجاد میشود که نتیجه آن یک توبیکوی خوش طعم فوقالعاده است. با این حال، می توان آن را با سایر مرکبات نیز مخلوط کرد.
• توبیکوی سیاه به دلیل افزودن جوهر ماهی مرکب اغلب با آجیل و سیاه دم میکنند.
• توبیکو سبز با افزودن واسابی به آن درست می شود. شکر، سس سویا، میرین، سرکه و بیشتر در کنار رنگ های رنگی استفاده می شود تا توبیکو را سبزتر کند.
توبیکو سیاه اغلب با آجیل تزریق می شود و به دلیل افزودن جوهر ماهی مرکب سیاه است.
• توبیکو سبز با افزودن واسابی به آن درست می شود. شکر، سس سویا، میرین، سرکه و غیره اغلب در کنار رنگهای رنگی استفاده میشوند تا توبیکو سبزتر شود.
توبیکو (Tobiko) چه طعمی دارد؟
توبیکو (Tobiko) معمولاً طعمی شور و نرم و در عین حال ترد دارد، به خصوص زمانی که به مقدار زیاد روی سوشی سرو شود. همانطور که در بالا ذکر شد، برخی از انواع توبیکو می توانند طعم مرکبات، تند یا آجیلی داشته باشند. اگرچه این تخم مرغ های کوچک فقط تزئینی نیستند. هنگامی که در یک بخش مناسب استفاده می شوند، مطمئنا طعم زیادی ارائه می دهند. از طریق برداشت و نگهداری، تخمها طعمی دودی و ماهی مانند جلبک دریایی پیدا میکنند.
سوشی توبیکو چیست؟
توبیکو به دلیل طعم شور و رنگ زیبایی که دارد برای افزودن به انواع مختلف سوشی مناسب است. به عنوان مثال، توبیکو اغلب روی نیگیری و ماکی استفاده می شود تا طعم بیشتری به آن بدهد. بافت کمی ترد آن علاوه بر این، کنتراست رضایت بخشی را با نرمی برنج سوشی و ماهی ایجاد می کند.
حتی مقدار کمی توبیکو میتواند تجربه سوشی شما را بالا ببرد، بدون اینکه طعمهای اولیه سوشی را تحت تاثیر قرار دهد. اگر به دنبال ایده های ساده و در عین حال چشمگیر سوشی برای مبتدیان هستید، توبیکو را در خلاقیت های آشپزی خود بگنجانید.
توبیکو در مقایسه با خاویار
خاویار نیز مانند ماساگو از یک تخم ماهی متفاوت در مقایسه با توبیکو سرچشمه می گیرد. خاویار از ماهیان خاویاری تهیه می شود و تمایل به رنگ کمتری دارد. با این حال، مانند توبیکو، طعم خاویار بسته به نوع آن متفاوت است و می تواند از ظریف تا شدید متغیر باشد، که آن را هم به عنوان یک ماده اولیه و هم به عنوان یک چاشنی خیره کننده مناسب می کند.
به دلیل صید بی رویه، خاویار بسیار گرانتر از توبیکو است. در حالی که توبیکو ممکن است مانند خاویار توجه مردم را به خود جلب نکند، طعم آن را نباید دست کم گرفت. توبیکو ممکن است مشخصات طعم قوی خاویار را نداشته باشد، اما طعم و بافت متفاوتی را به سوشی میافزاید و آن را به خودی خود به یک عنصر ارزشمند تبدیل میکند.
آیا توبیکو (Tobiko) سالم است؟
توبیکو فواید تغذیه ای زیادی دارد، اما مانند همه غذاها از داشتن معایب مستثنی نیست. توبیکو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و از سلامت قلب و عملکرد شناختی حمایت می کند. همچنین، توبیکو یک پروتئین کامل است و دارای تمام نه اسید آمینه ضروری است که به شما کمک می کند تا عضله بسازید و در عین حال سیستم ایمنی قوی را تقویت کنید.
علاوه بر این، توبیکو سرشار از ویتامینهای ضروری مانند A، B12، D و E است. همچنین دارای مواد معدنی مانند سلنیوم و ید است که به حمایت از عملکردهای مهم بدن مانند بینایی و سیستم ایمنی کمک میکند. در نهایت کربوهیدرات و کالری کمی دارد.
از نظر معایب، افراد مبتلا به آلرژی به غذاهای دریایی باید از توبیکو دوری کنند و زنان باردار به دلیل خطر ابتلا به بیماری های ناشی از غذا در ارتباط با غذاهای دریایی خام یا نیم پز، باید احتیاط کنند. در حالی که توبیکو حاوی جیوه کمتری نسبت به برخی دیگر از غذاهای دریایی است، اما همچنان توصیه میشود که مصرف آن به خصوص در دوران بارداری متعادل شود.
آیا توبیکو (Tobiko) فاقد گلوتن است؟
این یک سوال مهم برای کسانی است که می خواهند سوشی توبیکو را امتحان کنند، اما باید یک رژیم غذایی بدون گلوتن داشته باشند. توبیکو تا زمانی که با سس سویا که معمولا حاوی گلوتن است تهیه نشده باشد، بدون گلوتن است.
نحوه استفاده از توبیکو (Tobiko)
همانطور که قبلا اشاره کردیم، توبیکو در غذاهای ژاپنی، عمدتا به عنوان چاشنی سوشی استفاده می شود. اندازه کوچک آن آن را برای احساس ترد کوچک در دهان عالی می کند و جنب و جوش آن باعث می شود سوشی برای چشمان ما جذاب تر شود. حتی میتوان آن را به عنوان ستاره یک غذای سوشی مانند توب گونکان ماکی، که شامل برنج پیچیده شده در نوری و شکل قایق است و مقدار زیادی توبیکو در بالای آن اضافه شده، سرو کرد.
فراتر از سوشی، توبیکو به بشقاب ها و سالادهای غذاهای دریایی طعم می بخشد. تطبیق پذیری توبیکو (Tobiko) حتی بیشتر می شود، زیرا می توان آن را با کراکرها برای یک میان وعده ساده و در عین حال رضایت بخش جفت کرد.
اگر میخواهید نحوه استفاده از این تخممرغهای رنگارنگ را در دستور العملها بیاموزید، کلاسهای آشپزی در نزدیکی شما که بر روی سوشیسازی برای مبتدیان تمرکز دارد، راه خوبی است.
به همین ترتیب، کلاسهای آشپزی آنلاین فوقالعاده هستند اگر زمان محدودی دارید، اما میخواهید سوشیسازی را از آشپزخانه خود امتحان کنید. هنگام تهیه سوشی در خانه، حتما یک کیت سوشی تهیه کنید که شامل تمام ابزارهایی است که برای تهیه سوشی چشمگیر و با روکش توبیکو نیاز دارید.