سس سویا - انواع مختلف سس ها، زمان استفاده و بهترین جایگزین آنها.
سس سویا - انواع مختلف سس ها، زمان استفاده و بهترین جایگزین آنها.
در اینجا یک توضیح ساده در مورد تفاوت بین 3 نوع اصلی سس سویا (روشن، تیره و معمولی) آورده شده است.
3 قانون طلایی که باید به خاطر بسپارید عبارتند از:
- می توانید سس سویا سبک و سس سویا همه منظوره را در دستور العمل ها جایگزین کنید.
- اگر دستوری فقط «سس سویا» را میگوید، از سس سویا همه منظوره یا سس سویا سبک استفاده کنید.
- هرگز از سس سویا تیره استفاده نکنید، مگر اینکه در یک دستور غذا به طور خاص آن را ذکر کنید. فوق العاده قوی است.
سس سویا-3 نوع اصلی
انواع اصلی سس سویا عبارتند از:
سس سویا سبک یا لایت
سس سویا تیره یا غلیظ یا دارک
سس سویا (همه منظور، سس سویا "معمولی" یا "استاندارد") - زمانی که بطری ها به سادگی برچسب "سس سویا" دارند. نه روشن، تیره، شیرین، قارچی یا هر نوع سس سویا دیگری. من قصد دارم به در این پست برای جلوگیری از سردرگمی به آن به عنوان "سس سویا همه منظوره" اشاره کنید.
می توانید سس سویا سبک و سس سویا همه منظوره را در دستور العمل ها جایگزین کنید. اما شما هرگز نباید از سس سویا تیره استفاده کنید، مگر اینکه دستور پخت آن را بخواند - بسیار قوی است و بر غذا غلبه خواهد کرد!
در اینجا تفاوت اصلی بین هر یک از آنها وجود دارد:
- سس سویا سبک (7.2 درصد سدیم) - نمک را به ظرف غذا اضافه می کند اما نودل ها را به رنگ ماهاگونی تیره رنگ نمی کند و «طعم سویا» زیادی به آن اضافه نمی کند.
- سس سویا تیره (9.3 درصد سدیم) – باید از نظر طعم و شوری شدیدتر باشد، رشته فرنگی به رنگ تیره دوست داشتنی تبدیل می شود .
سس سویا همه منظوره (7 درصد سدیم) سس تقریباً سبک اما کمی بیشتر طعم سویا دارد. نودل ها را رنگی نمی کند.
درصد سدیم و درصد نمک در هر نوع سس سویا است و تنها به دلیل تفاوت آنها در برندهای مختلف نشان می دهد. نکته اصلی در اینجا این است که سویای تیره شورتر از سویای سبک و همه منظوره است.
اگرچه سس سویا تیره نمک بیشتری نسبت به سس سویا روشن دارد، اما سس سویای روشن مزه شورتری دارد. این به این دلیل است که سس سویا تیره طعم سویا بسیار قوی تری دارد که بر طعم شور غلبه می کند.
این بدان معنی است که بسیاری از دستور العمل ها ترکیبی از سس سویا تیره و سس سبک را برای به دست آوردن تعادل مناسب از طعم، رنگ و شوری می طلبند. اگر فقط از سس سویا تیره استفاده می کنید، طعم سس بسیار قوی است. اگر فقط از سس سویا سبک استفاده کنید، سس شور خواهد بود، اما نه چندان خوش طعم. بنابراین من از سس سویا تیره برای رنگ آمیزی سس ها/نودل ها و برای طعم دادن استفاده می کنم، سپس با استفاده از سس سویا سبک که شوری، کمی طعم و رنگ زیاد را اضافه می کند، نمک را اضافه می کنم.سپس با استفاده از سس سویا سبک که شوری، کمی طعم و رنگ زیاد را اضافه می کند، نمک را اضافه کنید.
چه زمانی از کدام سس سویا استفاده کنیم؟
سس سویا تیره برای رنگ و طعم استفاده می شود - به هر چیزی که با آن تماس پیدا می کند، رنگ ماهگونی فوق العاده ای اضافه می کند، از رشته فرنگی در تصویر بالا گرفته تا سس سیچوان تیره و تند مرغ کونگ پائو، مرغ ریحان تایلندی نودل سرخ شده تایلندی.
سس سویا سبک و همه منظوره زمانی استفاده می شود که می خواهید ادویه سس سویا (نمک) را به ظروف غذا اضافه کنید. بدون اینکه طعم قوی سویا روی آن غلبه کند یا رنگ غذا را تیره کنید. بنابراین این یک انتخاب عمدی برای دستور العمل هایی اضافه کردن طعم آبگوشت سوپ چینی شفاف (مثل این سوپ رشته چینی)، نگه داشتن برنج 62 رنگ سفید (ش) برای برنج سرخ شده، یا سس شفافی برای آن است. سیب زمینی سرخ شده مانند Chop Suey (مرغ هم زده سرخ شده) یا بادام هندی را هم بزنید.
- ترکیب تیره و سویا برای ایجاد تعادل بین طعم، نمک و رنگ استفاده می شود. برای طعم و رنگ، کمی سویای تیره اضافه میکنید، سپس از سویای روشن استفاده میکنید تا شوری بیشتری به ظرف بیفزایید بدون اینکه طعم سویا آن را تسخیر کند.
مثالها: کمان سان چوی (کاهوی چینی)، سوپ داغ و ترش، نودل مست تایلندی.
- سس غوطه ور - از سس سویا سبک یا همه منظوره استفاده کنید. از سس سویا تیره خیلی قوی استفاده نکنید! چیزهایی که باید غوطه ور شوند:
- سس سالاد - سس سویا سبک یا همه منظوره. استفاده از سس سویا تیره بسیار غیرعادی خواهد بود. سالادهای آسیایی را امتحان کنید:
سس سویا بدون گلوتن نیست
برخلاف تصور رایج، سس سویا بدون گلوتن نیست. خبر خوب این است که امروزه، سس سویا بدون گلوتن به طور گسترده در فروشگاه های مواد غذایی روزمره با مارک های اصلی مانند Kikkoman و Lee Kum Kee در دسترس است که همگی سس های سویا بدون گلوتن را ارائه می دهند.
انواع دیگر انواع سس سویا
انواع دیگر انواع سس سویا که معمولاً در دستور العمل های من استفاده نمی شوند عبارتند از:
Kecap Manis - این یک سس سویای اندونزیایی شیرین است که ثبات شربتی دارد. شیرینی را اضافه می کند، رنگ را لکه می کند و طعم سویا را اضافه می کند. در دستور العمل های زیر استفاده می شود:
سس سویا قارچ : سویا همه منظوره با افزودن طعم قارچ خاکی است. این در واقع جایگزین خوبی برای سس سویا تیره است زیرا طعم بیشتری نسبت به سس سویا روشن و همه منظوره دارد.
تاماری - این به طور سنتی به عنوان جایگزین بدون گلوتن برای سس سویا ارائه می شد. اما در واقع، این مانند یک سس سویا با طعم پیچیده تر و کمی نمک کمتر دارد.