طرز تهیه سوشی ماکی با روشی آسان در خانه
سابقه سوشی :
در سال ۱۸۲۴ میلادی و در اواخر دوره ادو، در شهر ادو، یک آشپز به نام هانایا یوهی برای نخستین بار برش نازک ماهی خام و تازه را بر روی قطعهای از برنج با طعم سرکه قرار داد و بدین نحو نیگیری زوشی توسط او ابداع شد. هانایا یوهی پدر سوشی مدرن به شمار میآید.
طریقه درست کردن سوشی ماکی پرطرفدار ژاپنی
سوشی یک غذای سنتی ژاپنی است که از برنج دانه کوتاه خمیر شده با ترکیبات مختلف تهیه می شود. برنج سوشی اغلب با ماهی خام، مواد گیاهی یا وگان تهیه می شود. به صورت لقمه های کوچک سرو می شود. انواع کلاسیک سوشی با استفاده از حصیر رول سوشی بامبو رول می شوند.الهام بخش سوشی امروزی از روش آسیای جنوب شرقی برای نگهداری از ماهی های آب شیرین است.به طور دقیق، سوشی از ژاپن نشات نمی گیرد.
مواد لازم :
- حصیر سوشی و سلفون
- 2 فنجان (400 گرم) برنج سوشی
- 3 فنجان (710 میلی لیتر) آب سرد
- 25 فنجان (59 میلی لیتر) سرکه برنج
- ¼ فنجان (25 گرم) شکر گرانول
- 1 قاشق غذاخوری (5.7 گرم) نمک
- 1 بسته نوری بدون مزه (ورق برنج)
- سبزیجات خرد شده خیار، هویج و اووکادو
- کنجد
- برش ماهی یا غذاهای دریایی(فیله خرچنگ)جایگزین تن ماهی
- چاقوی سوشی
علاوه بر این مواد اصلی، مواد دیگری نیز ممکن است در سوشی استفاده شوند، مانند:
سبزیجات: سبزیجات مانند کاهو و تربچه بجای خیار و هویج و آووکادو
تخممرغ: تخممرغ بهصورت خام، آبپز، یا سرخشده بجای ماهی و غذای دریایی
سسها: سسهایی مانند سس سویا سس ترشی در کنار این غذا سرو میشوند.
درکنارغذا : ترشی ترب ترشی کیمچی ترشی زنجبیل
نکاتی که باید به خاطر بسپارید
- برنج سوشی را در آب سرد بشویید تا آب شفاف شود، سپس تقریباً دو قسمت برنج را به سه قسمت آب سرد در یک قابلمه به مدت 30 دقیقه خیس کنید.
- سپس برنج را به جوش بیاورید، روی آن را ببندید و به مدت 10 دقیقه یا تا زمانی که برنج تمام آب آن را گرفته و نرم شود، بپزید.دستورالعمل های بسته را برای زمان بندی دقیق بررسی کنید.
- سرکه برنج و شکر را با هم مخلوط کنید، بهتر است قبل از آن مخلوط کنید زیرا شکر حل می شود.
- با پهن کردن برنج روی سینی فر و پوشاندن آن با یک حوله چای کمی مرطوب، تا جایی که می توانید برنج را خنک کنید.
- یک ورقه نوری را روی حصیر سوشی خود قرار دهید.
- برای جلوگیری از چسبیدن دستان خود را مرطوب کنید، سپس یک مشت برنج بردارید و به طور یکنواخت روی ورقه نوری خود بمالید و یک سوم بالای آن را باز بگذارید.
- یک ردیف نازک از مواد پرکننده را در وسط برنج قرار دهید.
- لبه نزدیک تشک را نگه دارید، بلند کنید و از خود دور بچرخانید و داخل آن را بپوشانید.اطمینان حاصل کنید که مواد در جای خود باقی می مانند و برنج می چسبد.
- برای جلوگیری از چسبیدن چاقوی خود را با سرکه برنج بمالید و رول را به صورت گرد برش دهید.
- با ترشی زنجبیل و واسابی سرو کنید.
طرز تهیه:
طرز تهیه برنج سوشی:
بعد از اینکه برنج را خوب آبکشی کردید، آن را خوب آبکش کنید. ابتدا آب باید مه آلود باشد. تا زمانی که آب شفاف شود ادامه دهید.
برنج را به یک قابلمه سرپوشیده منتقل کنید.در یک فنجان آب بریزید. پس از به جوش آمدن، به مدت پانزده دقیقه یا تا زمانی که تمام آب جذب شود، بجوشانید. هر از گاهی هم بزنید تا نچسبد.
برنج را از روی شعله بردارید. پس از افزودن درب، آن را به مدت ده دقیقه به حال خود رها کنید.
برنج را در یک بشقاب تراز بچینید.
برای سس کردن برنج از سرکه برنج چاشنی شده استفاده کنید. با قاشق هم بزنید تا ترکیب شوند.
سرکه برنجی که «چسبانده شده» است، صرفاً مخلوطی از سرکه، شکر و نمک است. یک قاشق غذاخوری از هر کدام را با هم مخلوط کرده و روی تابه یا مایکروویو گرم کنید.
بگذارید برنج خنک شود.
دستور غذا برای غلتاندن و رول کردن سوشی:
- یک حصیر بامبو سوشی را روی تخته خرد کن قرار دهید. یک ½ ورق نوری (کاغذ جلبک دریایی) را با سمت ناهموار آن در بالای پلاستیک قرار دهید.
- برنج سوشی را روی نوری قرار دهید.اطمینان حاصل کنید که تمام لبه ها پوشیده شده اند. یک پوشش ضخیم ½ سانتی متر را حفظ کنید.
- اگر برنج را با دستان خود می گیرید، آنها را با آب مرطوب کنید تا از چسبیدن آن جلوگیری شود.
- یک دانه کنجد اضافه کنید.
- نوری را برگردانید تا قسمت صاف و لخت آن نمایان شود.
- خیار و هویج یا آووکادو و غذای دریایی مناسب با ذائقه خود( خرچنگ، ماهی یا تن ماهی) را از طول در مرکز نوری قرار دهید.
- انتهای حصیر بامبو را که به شما نزدیک است، بگیرید. دور پرکننده ها را از وسط بچرخانید.
- موقعیت انگشتان شما می تواند بسیار مفید باشد. انگشتان دیگر خود را در طرف مقابل پرکننده ها و انگشتان شست خود را زیر تشک بامبو قرار دهید.در جهت انگشتان خود بچرخانید.
- با استفاده از هر دو دست، حصیر بامبو را نگه دارید. برای اعمال فشار، به آرامی فشار دهید.
- رول حصیر بامبو را بردارید. رول را کمی به جلو حرکت دهید.حصیر را یک بار دیگر روی رول فشار دهید.
- آنقدر ادامه دهید تا رول محکم بپیچید.
- رول را روی تخته خردکن قرار دهید. آووکادو را روی آن قرار دهید.
- رول را خیلی کم در پلاستیک بپیچید. تشک بامبو را در بالا قرار دهید. برای افزودن فشار و شکل دادن بیشتر به رول، کمی فشار دهید. فقط آن را بیرون بیاورید.
- روکش پلاستیکی(سلفون) به نگه داشتن آووکادو در هنگام برش کمک می کند، بنابراین حتما آن را روی آن بگذارید.
- با استفاده از یک تیغه (چاقوی سوشی) مرطوب، رول را به شش تا هشت قسمت برش دهید.
- سوشی خود را در کنار سس مخصوص سوشی و ترشی ترب یا کیمچی میل کنید و لذت ببرید.